O v e r M i j

Hoi! Mag ik mij even voorstellen.. mijn naam is Floor van Dongen, 58 jaar oud en multidisciplinair kunstenaar/docent uit Rotterdam. In 1990 ben ik als grafisch vormgever en fotografe afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.                                                                                             
In januari 1991 ging ik eerst als fotografe aan het werk bij het Gemeentearchief van Rotterdam. Daar maakte ik reportages van o.a. evenementen in de stad en topografische opnamen van gebouwen en straten en reproductiefoto's van historische documenten. Dit duurde 19 jaar, tot en met december 2009.

Intussen werkte ik van 2003-2005 aan een grote foto opdracht en kwam in 2005 het fotoboek 'Uiterwaarden' uit van Uitgeverij Duoduo en Ingenieursbureau Tauw waar ik samen met fotograaf Ger Driesens aan gewerkt heb. Enkele jaren daarna heb ik dit werk met succes geëxposeerd door middel van een eigen selectie uit dit werk, o.a. in het Kasteel van Rhoon.

In 2006 studeerde ik intussen voor de 2e keer af aan de Willem de Kooning Academie als 1e graads docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ik heb 6 jaar als keuzevakdocent model- en portrettekenen en fotografie gewerkt aan de Willem de Kooning Academie. Vanaf eind 2006 gaf ik ook enkele basiscursussen fotografie aan de Fotoacademie/Fotoschool in Rotterdam. Modeltekenen heb ik o.a. ook bij Kunstbreak in Berkel & Rodenrijs gegeven.

Naast dit werk en studie was ik ook 4 jaar actief als werkgroepvoorzitter Evenementen bij de bewonersvereniging en belangenorganisatie Stichting Boulevard voor de buurtbewoners en ondernemers (die gevestigd zijn aan de Heemraadssingel, Mathenesserlaan en Heemraadsplein) Rotterdam West / Delfshaven. Nu ben ik o.a. actief als vrijwilliger bij diverse festivals in Rotterdam zoals het IFFR, de Pleinbioscoop, de Zuiderparkspelen en de Operadagen Rotterdam.

In 2010 heb ik 4 deelcertificaten IT training behaald bij Opleidingsinstituut Opatel, die de beste opleiding is in zijn soort in Nederland.

Sinds 2010/2011 ben ik ZZP-er/freelance multidisciplinair kunstenaar/docent en houdt me met kunstprojecten bezig en het exposeren van mijn werk. Ik concentreer mijn fotowerk nu meer op kunstzinnige en schilderachtige beelden die soms na de opnames zijn bewerkt in photoshop en leg daar in mijn fotografiecursussen en workshops ook meer de nadruk op.

Als zelfstandig docent organiseer ik nu mijn eigen lessen of workshops fotografie, tekenen en schilderen. Voor onder andere Get Events neem ik opdrachten aan zoals vooral Naaktmodel Schilderen. en balletles als dansdocent bij Stichting Balletschool Staluse Pera. Voor onder andere Get Events neem ik opdrachten aan zoals vooral Naaktmodel Schilderen. Daar ben ik ook als zelfstandig coordinator danszaken en dancefloormanager werkzaam.

Ook met collega en vriendin Ada Holleman heb ik een inspirerende samenwerking gehad en heb fotografieworkshops en excursies georganiseerd op diverse locaties. Samen hebben wij ook een vurige hobby: sieraden maken. Deze verkoop ik geregeld op diverse kunstmarkten zoals de Swanmarket (Rotterdam), de Hippiemarkt (Blijdorp) en de Bijenmarkt (Leiden). Een sieraden workshop behoort ook tot de mogelijkheden.

Bekijk mijn CV-pagina voor een totaaloverzicht van mijn werk en activiteiten.