P r o f i ( e ) t s

P r o f i ( e ) t s . . R e c l a m e - v o o r - k u n s t

De Profi(e)ts Reclame (ingediend Stadsinitiatief Rotterdam 2011 en 2012) is een door mij bedachte ideële, (milieu)vriendelijke reclame die toch commercieël kan werken. Deze Pro(!)fessionele reclame is speciaal bedoeld voor de kleine culturele en kunstzinnige ondernemer die betaalbaar originele reclame kan maken voor zijn/haar kunst/onderneming in en rondom de stad Rotterdam. Deze manier van adverteren is goed voor de kunst, voor het culturele leven, de economie en het milieu in de stad Rotterdam. Ook is fietsen een van de meest gezonde en een gelukkig in grote steden steeds populairder wordende manier van vervoeren en voortbewegen.

Profiets is een samenwerking aangegaan met 'Dutch Monmartre', een collega-stadsinitiatief voor Stadsinitiatief Rotterdam. Dutch Montmartre (zie de website www.dutchmontmartre.nl is een initiatief die volledig draait om kunst (maken, exposeren, onderwijs en verkoop e.a.). Daarin is het van belang dat kunstenaars reclame kunnen maken op de manier zoals Diergaarde Blijdorp dat ook heeft kunnen doen als shirtsponsor bij Feyenoord.

Sponsoren financieren de fietsen, de reclame-uitingen en ook de actieve promotiefietsers die er iets mee kunnen verdienen voor de adverterende kunstenaars/ondernemers die dit (nog) niet zelf kunnen betalen. De Sponsoren krijgen op hun beurt vele naamsvermeldingen zowel op de fietsen als in en rondom 'Dutch Montmartre' waar heel veel mensen op af komen. Dit is een mooie start en ondersteuning voor kunstenaars. Als zij zichzelf later wel kunnen bedruipen, kunnen ze uiteindelijk deze kosten zelf overnemen. Als u hoe dan ook geinteresseerd bent, bijvoorbeeld in deelname als donateur, sponsor, kunstenaar, fietser of op andere manieren dit plan kan en wil ondersteunen, meldt u zich dan aan en vermeld ik uw naam/bedrijfsnaam met links op deze site.

Dutch Montmartre is dit jaar een hele grote kanshebber om winnaar te worden van het Stadsinitiatief. Daarom roep ik elke (kunstminnende) Rotterdammer op om dit initiatief te steunen: stem op hen! Mijn (stads)initiatief zet ik nu volledig in om hen te ondersteunen. Wilt u ook Dutch Montmartre ook steunen, neem dan contact op, wij heten u van harte welkom!